Ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι

Ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι Διαμονή

Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Ζαγορίου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1060 μέτρων και σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα. Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα πιο τουριστικά χωριά με αξιόλογες τουριστικές υποδομές και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς φυσιολάτρεις. Από το Μονοδένδρι ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί στο πασίγνωστο Φαράγγι του Βίκου που αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της φύσης που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Το Μονοδένδρι γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά τον 18 και 19ο αιώνα, περίοδος κατά την οποία χτίστηκαν πολλά σχολεία, εκκλησίες και αρχοντικά. Το Μονοδένδρι είναι και ο τόπος καταγωγής των μεγάλων ευεργετών Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη οι οποίοι ίδρυσαν την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Σήμερα στο Μονοδένδρι λειτουργεί το Ριζάριο Χειροτεχνικό Κέντρο ενώ υπάρχει και το σπίτι των αδελφών Ριζάρη όπου λειτουργεί το δημοτικό σχολείο του χωριού.

 

Διαμονή στο Μονοδένδρι

Τα ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι είναι χτισμένα με την παραδοσιακή ζαγορίσια αρχιτεκτονική κυρίαρχο συστατικό της οποίας είναι η γκρίζα πέτρα. Το Μονοδένδρι προσελκύει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Η γραφικότητα του χωριού, η καταπληκτική θέα προς τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας, το φαράγγι του Βίκου, η Μονή της Αγίας Παρασκευής κα είναι αρκετοί λόγοι για να επισκεπτεί κάποιος και να επιλέξει για τη διαμονή του αυτό το υπέροχο χωριό του Ζαγορίου.

Τα ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι προσφέρουν μία άνετη διαμονή που χαρακτηρίζεται από την μοναδική φιλοξενία και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών. Εκτός από ξενοδοχεία μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας δωμάτια ανάμεσα σε ξενώνες, αρχοντικά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εκτός από το Φαράγγι του Βίκου, το Μονοδένδρι αποτελεί αφετηρία για πολλές ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές. Σε κοντινή απόσταση (700 μέτρα) βρίσκεται και η Μονή της Αγίας Παρασκευής που είναι χτισμένη στην άκρη τψν βράχων. Διαθέτει τοιχογραφίες από το 15ο αιώνα και προσφέρει μοναδική θέα  προς το Φαράγγι του Βίκου.

Τα ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι είναι διάσπαρτα σε όλο το χωριό. Κατά την διαμονή σας στο Μονοδένδρι μπορείτε να κάνετε βόλτες στα πλακόστρωτα του χωριού και να επισκεπτείτε την κεντρική πλατεία όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και souvenir. Για φαγητό μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες όπου σερβίρονται και πολλές ντόπιες νοστιμιές. Το Μονοδένδρι σας περιμένει για τις χειμερινές αλλά και καλοκαιρινές σας διακοπές.

 

Μονοδένδρι Ξενοδοχεία Προσφορές

Μονοδένδρι Ξενοδοχεία Προσφορές

Αναζητήστε ξενοδοχείο στο Μονοδένδρι, μέσα από το Hotelicious.gr σε πραγματικά "φθηνές" τιμές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

1. Γίνετε μέλος του Hotelicious.gr
2. Δηλώστε το μέγιστο ποσό που προτίθεστε να πληρώσετε και
3. Τα ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι θα σας κάνουν την προσφορά τους!!!


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση